14 oktober 2010 - Självkänsla och Självförtroende

BRA TIPS FÖR BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE
(Dom tips jag tyckte verkade bäst)

förvänta dig inte att det ändras direkt. Utan det här med självkänsla och självförtroende bygger man upp, och det kan ta tid.

1. Sluta jämföra dig själv med andra
Alla människor, till och med den som du tror är lyckligast har sina saker att brottas med.
Jämnför dig endast med dig själv, och sluta upp med att köpa Modelltidningar du kan jämnföra dig med. DU är DU, och DU är fin.


2. Följ ditt eget hjärta istället för att försöka följa alla andras förväntningar
Det finns människor som tillbringar ett helt liv med att försöka tillfredsställa andras behov. En del människor är verkligen jätte bra på att tala om för andra hur de ska leva sina liv och att dom ska göra si och så, och ofta är det bara ett bevis på osäkerhet på sig själva. Det är bara du som vet vad du är intresserad och inspirerad av. Gå efter det.

3. Sätt dina egna mål
Och då menar jag inte att du ska ta fram en tidning och tänka "vad måste jag sträva efter för att se ut som henne", Utan sätt egna mål. EGNA TANKAR. För en del passar det att skriva ner sina mål så att de kan se dem. Andra har sina mål i huvudet men det fina med mål är att du styrs emot dem om du vill nå dem tillräckligt mycket. Att nå mål, även små, är väldigt bra för självförtroendet.

4. Byt umgänge
Allvarligt talat – de personer du omger dig med som berättar dina fel och brister för dig, dom kan sänka ditt självförtroende ganska mycket. Börja tänk "dina vänner – är de verkligen dina vänner? Vilka är peppande och goda och vilka ger dig dåligt självförtroende? De goda kan vara andra än du tänkte först och samma sak tvärtom. Studera och tänk på vad din omgivning ger dig och försök att få mer tid med de goda och mindre tid med de dåliga.


Kommentarer
Postat av: Malin | This is me

Väldigt bra tips! / Malin

2011-03-30 @ 22:23:21
URL: http://malins.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0